Erikoiskemiaa vuosikymmenien kokemuksella

BIM Finlandin tarina

Moni asia on vuosien saatossa muuttunut, mutta yksi on ja pysyy. BIM Finland on olemassa asiakkaita varten – minne ikinä he tähtäävät, olemme mukana.

BIM Finlandin tarina

BIM Finlandin tarina alkoi vuonna 1982, kun Pertti Mattila, Mikko Rissanen, Pekka Viitanen ja Timo Pousi löivät voimansa yhteen ja käynnistivät kemikaalibisneksen Kouvolaan. Puitteet olivat vaatimattomat, mutta nelikkoa ohjasi vahva halu ratkoa paperin, kartongin ja sellun valmistusprosessien haasteita lähellä asiakasta.

Vaikka vuosia on vierinyt ja metsäteollisuus on viimeisten vuosien aikana ollut kovassa myllerryksessä, lähes 40 vuotta sitten valittu strategia elää ja voi hyvin. Tuoteportfolio on kasvanut viidestä viiteensataan ja ilmastointilaitekomeron sijaan tuotekehitystä tehdään modernissa laboratoriossa ja modernein välinein. Ja mikä tärkeintä, yhä edelleen asiakkaista pidetään huolta siellä missä he ovat.

Samalla puolen pöytää

Osa asiakkaistamme on kulkenut kanssamme jo vuosikymmenten ajan, ja matkan varrella mukaan on tullut myös uusia kumppaneita. Yhtä kaikki heitä yhdistää halu kehittyä, toimia avoimesti ja istua kanssamme samalla puolen pöytää – rintamasuunta yhteisiä tavoitteita päin.

Toimintakenttämme on laajentunut ja kansainvälistynyt, mutta tiukka fokus paperi-, sellu- ja kartonkiprosesseihin on säilynyt ennallaan. Meillä on vuosien kokemus, tietotaito ja alan parhaat tekijät, mistä syntyy kyky valmistaa ainutlaatuisia ja tarkkaan harkittuja tuotteita. Emme kulje valtavirrassa, sillä tiedämme että omilla poluillamme olemme vahvimmillamme.

Eteenpäin määrätietoisesti mutta
hötkyilemättä

Tulevaisuudessa osaamistamme tarvitaan yhä enemmän. Asiakkaidemme arjen lisäksi etsimme päivittäin ratkaisuja myös globaaleihin ilmastohaasteisiin ja kehitämme jatkuvasti vihreämpää kemiaa.

Tähtäimenämme ei ole valtava kasvu vaan pienet askeleet oikeaan suuntaan. Uskomme, että siten olemme asiakkaillemme paras mahdollinen kumppani ja arjen neuvonantaja, jolle soittaessaan tietää saavansa vastauksen.

Virstanpylväitä

 • 1982

  1982 Cellkem-Service perustetaan.

 • 1984

  Ensimmäinen oma toimisto- ja tuotantorakennus valmistuu Kouvolan Teholaan.

 • 1991

  Starckjohann-konserni ostaa Cellkem-Servicen osake-enemmistön.

 • 1992

  Kemikaalituotanto alkaa myös Vantaalla, josta se siirtyy myöhemmin Vihtiin.

 • 1994

  Ruotsalainen BIM Kemi Ab hankkii yhtiön osake-enemmistön.

 • 1995

  Cellpap Oy, Cellkem-Service Oy, Cellkem Converting Oy ja Cellkem Tuotteet Oy nimetään Cellkem Oy:ksi.

 • 1996

  Tuotannon yhteyteen valmistuu yhteensä 800 m2 lämmintä varastotilaa ja kylmä varasto tyhjille, kierrätettäville pakkauksille.

 • 2001

  750 m2 laajennus valmistuu. Uuden varastotilan myötä vanhat jäivät tuotannon käyttöön.

 • 2004

  BIM KEMI ja sen tytäryhtiöt ottavat käyttöön yhtenäisen graafisen ilmeen. Yhtenäistämisen myötä Cellkem Oy:n nimi vaihtuu BIM Finland Oy:ksi.

 • 2015

  Eerik Keisala aloittaa BIM Finlandin toimitusjohtajana.

 • 2020

  900 m2 suuruinen tuotantotilojen laajennus valmistuu ja Vihdin tuotanto (öljypohjaiset vaahdonestoaineet) siirtyy Kouvolaan. Investointi takaa edellytykset laajentaa tuotantoa uusien tuotteiden valmistukseen.

 • 2021

  Naapuritontilta hankitaan 678 m2 varastotilaa tuotannon käyttöön. Uuteen varastotilaan keskitetään viennin varasto ja toimitukset. Henkilöstön määrä on 50.

 • 2022

  BIM Finland Oy täyttää 40 vuotta.

 • 2023

  BIM Kemi täyttää 50 vuotta.

Tilaa uutiskirjeemme!

Haluatko nähdä kuorta syvemmälle? Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa uusista innovaatioistamme ja saat asiantuntijoidemme näkemykset suoraan sähköpostiisi.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.