Apassien P-13-joukkue turnausmatkalla Piteåssa – komeaa peliä ja kovaa joukkuehenkeä

Pohjois-Ruotsin reissu oli joukkueen ensimmäinen ulkomaille suuntautunut turnausmatka ja jo siksi ikimuistoinen. BIM tuki reissua sponsoroimalla matkakustannuksia.

Pirkanmaalaisen jalkapalloseura Parkunmäen Apassien P13-joukkueen pitkäaikainen toive toteutui kesällä, kun joukkue pääsi osallistumaan Pohjois-Ruotsissa järjestettyyn Piteå Cupiin.

”Tarkoituksemme oli pari vuotta sitten osallistua Pärnu Cupiin mutta se jouduttiin perumaan koronan takia”, Apassien P-13-joukkueen vastuuvalmentaja Niko Panttila sanoo.

Kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettyyn turnaukseen osallistui yli 600 joukkuetta. Pelkästään P13-sarjassa pelasi 66 joukkuetta, yhteensä kuudesta eri maasta.

Ensimmäisessä ottelussaan Apassit saivat vastaansa norjalaisen Bossekop UL:n. Joukkueelle uudesta 9v9-pelisysteemistä huolimatta ottelu päättyi hienosti 1–1 tasapeliin. Tuloksen tekee entistä komeammaksi se, että vastustaja eteni lopulta turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon.

Viikonlopun jälkeen turnauksen pelisaldoksi Apasseille jäi varsin mukavat kaksi voittoa, tasapeli ja tappio.

Kotikentällä Kyron kartonkitehtaan kupeessa hiotaan pelitaktiikkaa

Panttila on tyytyväinen joukkueen peliin mutta tuloksiakin hienompaa hänen mukaansa on nähdä, miten turnausmatka kasvatti Apassien joukkuehenkeä.

”P-13-joukkue pääsi nyt ulkomaille turnaukseen ensimmäistä kertaa, joten matka on varmasti pojille mieleenpainuva elämys.”

P-13-joukkueessa pelaa yhteensä parisenkymmentä iältään 12–13-vuotiasta poikaa, joista suurin osa on kuulunut joukkueeseen vuodesta 2015. Joukkueen kotikenttä sijaitsee Metsä Boardin Kyron kartonkitehtaan kupeessa. Kesäkaudella treenejä on kolmesti, ja talvikaudella 1–2 kertaa viikossa.

”Treeneissä vahvistamme jokaisen pelaajan henkilökohtaisia ominaisuuksia ja hiomme pelitaktisia asioita”, Panttila kertoo.

Sponsoreiden tuella jokaiselle avautui mahdollisuus lähteä matkaan

Piteå Cupin turnausmatkan budjetti oli noin 6 000 euroa. Summasta puolet seura kattoi sponsoreiden tuella. Varoja seura keräsi painattamalla joukkueelle turnauspaidat. Yksi Apassien P13-joukkueen turnausmatkaa sponsoroineista yrityksistä oli BIM.

”BIMin myynti-insinööri Jani Mäkelä on tuttu kaveri töiden kautta, joten kysyin häneltä, lähtisikö BIM sponsoriksi”, Panttila kertoo.

Sponsoreiden ansiosta kaikille joukkueen jäsenille avautui mahdollisuus lähteä mukaan kisamatkalle.

”Turnaustoiminta on koronan vuoksi ollut tauolla pari, kolme vuotta. On todella hienoa ja tärkeää, että BIM lähti tukemaan toimintaamme. Kaiken kaikkiaan reissu oli ikimuistoinen.”