Vihreä pakkaaja luottaa BIMiin tuotekehittelyssä

Ecopulp on ekologisen pakkaamisen kotimainen suunnannäyttäjä

Kouvolassa toimiva Ecopulp Finland Oy on valmistanut ekologisia pakkauksia jo yli vuosikymmenen. Raaka-aineena käytetään täysin biohajoavaa ja kierrätettävää kotimaista keräyspaperia.

Ecopulpin toimitusjohtaja Ari Henttonen katselee pakkausalan kehitystä tyytyväisin mielin, sillä etumatka kilpailijoihin on merkittävä. Heillä on tehty kuituvalostekniikan kehitystyötä jo yli kymmenen vuotta.

– Muun muassa kanamunakennojen valmistukseen käytettävä kuituvalostekniikka on sata vuotta vanha keksintö. Me olemme ainoa tätä teknologiaa teknisissä pakkauksissa hyödyntävä yritys Pohjoismaissa.

BIM on toiminut lisävauhdittajana kehitystyössä ja näin edesauttanut Ecopulpia sen prosessihygienian, suotautuvuuden, kuiva- ja märkälujuuden että vedenkeston parantamisesssa. Yhteistyön tuloksena on kehitetty myös palonestoa, release-kemiaa sekä erikoispinnoitteita vaativiin sovelluksiin.

– Yli vuosikymmen sitten alkanut yhteistyö on toiminut hyvin. Kun ongelmia ja haasteita tulee eteen, soitto BIMille takaa sen, että ammattimainen ratkaisun kartoitus alkaa välittömästi, Henttonen kehuu.

Kierrätyksen
huipputuotteita

Ecopulpin tuotteiden valmistusketju on täysin kotimainen. Puut on kaadettu Suomessa, ja kotimaista on myös paperin valmistus, tuotesuunnittelu ja paperikuidun kierrätys.  Paperikuitua voidaan kierrättää seitsemän kertaa, ja sen jälkeenkin sitä voi hyödyntää energialähteenä.

– Vahvuutenamme on se, että tuotannossa käytettävät muotit suunnitellaan omassa yrityksessä. Näin toimien on mahdollista toteuttaa muodoltaan hyvinkin haastavia pakkauksia, Henttonen kertoo.

– Kuituvalokset soveltuvat lähes kaikkien tuotteiden pakkauksiin kananmunista kodinkoneisiin. Meidän valmistamilla pakkauksilla yritys voi omalta osaltaan tehdä vastuullisuustekoja korvaamalla epäekologiset muovipakkaukset, hän lisää.

Pakkaukset ovat pinottavissa sisäkkäin, mikä säästää tilaa logistiikassa. Lisäksi pakkaustyö on helposti automatisoitavissa, sillä pakkaus on heti käyttövalmis. Henttonen on pannut merkille, että viime vuosien aikana yhä useammat yritykset ovat havainneet Ecopulpin pakkausten edut.

– Suosio on kasvanut merkittävästi, mikä edellyttää meiltä jatkuvaa panostusta kehitystyöhön. Tässä työssä meitä auttaa BIM, joka omalla alallaan kulkee myös kehityksen etujoukoissa, Henttonen toteaa.