”Vastavalmistuneelle insinöörille BIM on kultakaivos” – asiakaspalveluinsinööri Akseli innostuu uuden oppimisesta

BIM Finland Akseli Järviluoma

Akseli Järviluoman kiinnostus BIM Finlandia kohtaan syttyi jo opiskeluaikoina. Yrityksen nimi tuli tutuksi esitelmää tehdessä, ja ajatus BIMistä jäi alitajuntaan hautumaan. Kun opinnot olivat loppusuoralla, Akseli päätti kysyä opinnäytetyöpaikkaa BIMiltä.

Nyt BIMIllä työskentelyä on takana jo vuoden päivät, ja takataskusta löytyvät biotuote- ja prosessitekniikan insinöörin paperit.

”Tämä on joukkuelaji”

Akseli työskentelee asiakaspalveluinsinöörinä BIMin Länsi-Suomen tiimissä, jota hän kuvaa hyvin tiiviiksi. Vaikka Akseli on joukon tuorein jäsen, ei ole epäilystäkään, etteikö hän olisi sulahtanut osaksi porukkaa. 

– Meillä ymmärretään, että kaikkea ei voi osata saman tien. Ensimmäistä kertaa tehtaalle yksin mennessä ei tarvitse jännittää, sillä kenelle tahansa kollegoista voi soittaa milloin tahansa, Akseli kiittää.

– Meillä on terve tekemisen meininki, ja tämä on eräänlainen joukkuelaji. Minua motivoi, kun voin tuoda oman panokseni tekemiseen.

Syväsukellus alaan, prosesseihin ja tehtaisiin

Jo tähän mennessä Akseli on ehtinyt nähdä paljon. Etenkin Länsi-Suomen asiakkaat ja heidän prosessinsa ovat tulleet tutuksi, sillä Akselin työpäivät kuluvat pitkälti tehdaskäynneillä. Väliin mahtuu toki myös konttoripäiviä, jolloin on aika raportoida tehtyjä koeajoja ja louhia niihin liittyvää dataa. Jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen on Akselille tärkeää ja syy myös siihen, miksi BIMillä on helppo viihtyä.

– Ovi on auki mihin suuntaan tahansa, ja uraa voi kehittää oman mielenkiinnonkohteiden mukaan. Opiskelen tällä hetkellä polymeerilinjaa diplomi-insinööripuolella, ja voin BIMillä hyödyntää oppimaani ja erikoistua siihen.

– Myös myyntityössä riittää vielä opittavaa, sillä tämä on hyvin erilaista kuin muualla. Myyntiin liittyy vastuu, sillä myydyn tuotteen pitää aidosti auttaa asiakasta. Työ on tosi asiakaslähtöistä, Akseli kuvailee.

Akselin mukaan hänen työssään korostuvat etenkin tekninen osaaminen ja looginen päättely – unohtamatta ihmisten kohtaamista, sosiaalisia taitoja sekä kykyä olla joustava. Kentällä vastaan voi tulla yllättäviä käänteitä ja suunnitelmat voivat muuttua lennosta. Kun annostelulaitteen pumppu on rikki, ei asiakasta jätetä pulaan, vaan päivän työt priorisoidaan uudelleen.

– Onneksi työnantaja ymmärtää, että työkuormat voivat muuttua nopeastikin ja auttaa tarvittaessa priorisoinnissa, Akseli sanoo.

– Ehdottomasti suosittelen sekä BIMiä työnantajana että toimialaa yleisesti. Tämä on yksi parhaista paikoista vastavalmistuneelle, sillä tässä työssä näkee paljon eri tehtaita, ihmisiä ja prosesseja. Jo tähän mennessä olen oppinut hirveästi.