BIM Finlandin myynti-insinöörinä työskentelevän Jari Häkkisen urahaaveet selkiytyivät armeijan jälkeen pidetyn välivuoden aikana. Tekniikan ala alkoi kiinnostaa siinä määrin, että Jari päätyi hakeutumaan Oulun yliopistoon opiskelemaan prosessitekniikkaa, ja myöhemmin opinnot suuntautuivat biotuotetekniikan alalle.
Yliopisto-opintojen lomassa Jari työskenteli Outokummun Tornion ja Metsä Fibren Kemin tehtaalla. Kemissä Jari pääsi näkemään BIM Finlandin toimintaa käytännössä ja samalla myös mielenkiinto yritystä kohtaan heräsi.
– Siinä syntyi ajatus siitä, minkälaista työtä BIMillä olisi tarjolla. Kun opiskelujen jälkeen diplomityö tuli ajankohtaiseksi, kysyin, voisinko tulla tekemään työn BIMille. Muutaman kuukauden yhteydenpidon jälkeen sopiva paikka löytyi, Jari kertoo.
”Tasa-arvoinen ja reilu työnantaja”
Diplomityön jälkeen Jarin BIM-ura sai jatkoa, eikä valintaa ole tarvinnut katua. Hyvässä työporukassa osaaminen on karttunut ja työnkuva laajentunut.
– Työssäni BIMillä olen myös päässyt tutustumaan laajasti metsäteollisuuteen Suomessa ja kehittämään omaa osaamistani alalla, Jari kertoo ja jatkaa:
– BIMillä pääsee tekemään monenlaisia töitä ja työtehtävien kuva vaihtelee paljon. BIM on tasa-arvoinen ja reilu työnantaja, jossa kuunnellaan työntekijää. Esimerkiksi työntekijän vahvuudet huomioidaan ja niitä saa käyttää jokapäiväisessä työssä.
Jokaisen työpanoksella on merkitystä
Yksi tärkeimmistä asioista BIMillä työskentelyssä on Jarin mukaan se, että hänen työpanostaan aidosti arvostetaan.
– Osaamisen kehittyessä myös vastuu kasvaa. Tunnen, että työpanostani arvostetaan ja saan palautetta työstäni, hän sanoo.
Vastuu näkyy BIMillä myös siten, että omaan työnkuvaan ja aikatauluihin saa vaikuttaa itse. Työnantajalle esitetyt toiveet otetaan hyvin huomioon. Ei siis ihme, että Jari uskoo yhteisen taipaleen jatkuvan myös tulevaisuudessa.
– Tulevaisuudessa haluan laajentaa työnkuvaani ja päästä kehittämään teknistä osaamistani, BIMin toimintaa ja viemään projekteja eteenpäin yhdessä kollegoideni kanssa.